Eseménynaptár

Programok

Munkatársaink különböző megoldásokat ajánlanak az alkoholizmus és a függőség más formáinak kezelésére egy háromlépéses megközelítésen keresztül.

1. A TERÁPIA célja, hogy hosszú távú segítséget nyújtson a szenvedélybetegeknek és hozzátartozóiknak. Alapeszközeink erre a hosszú terápia és rövid terápiás programjaink. A terápiát kiegészítheti a helyi támogató csoportfoglalkozásokon és a személyes tanácsadáson való részvétel.

2. Az UTÓGONDOZÁS fontos szerepet játszik a felépülési folyamatban és a hozzátartozók viszonyulásában. Sok kliensnek a terápiás programok után is igényük van további támogatásra és tanácsadásra. Ezt egy utógondozó programcsoporttal biztosítjuk helyi támogató csoportok, nyári utógondozó tábor, utógondozó konferenciák, öregfiú találkozók és személyes tanácsadás által.

3. PREVENCIÓS MUNKÁNKHOZ a köztudat formálása és a függőségben szenvedők gyerekeivel való foglalkozás tartozik. A köztudatformálás felhívja a figyelmet a túlzott alkohol-, gyógyszer-, kábítószer-használat veszélyeire, illetve megcáfolja az alkoholizmussal és más függőséggel kapcsolatosan elterjedt hiedelmekre (pl. az alkoholfogyasztással nő az ember munkabíró képessége). A prevenciós gyerektáborok olyan gyerekeknek szólnak, akik függőségben érintett családokban élnek. Célunk, hogy a függőség bűvkörét megtörjük – a gyerekeknek egy másfajta életstílust mutatunk, amikor részt vesznek a gyerektáborokban, a közös aktivitásokban.

Az időpontokról és helyszínekről az éves programtáblázatban talál részleteket.