Önkéntesek

A Bonus Pastor Alapítvány munkatársait és önkénteseit egyazon cél vezérli: újra meg újra megtapasztalni azt a változást, ami megtörténik egy szenvedélybeteg életében, amikor segítségért fordul hozzánk. Ezt a változást, ennek a lehetőségét tartjuk szem előtt mindennapi munkavégzésünkben, ki-ki a maga szakterületén.

 
Kozma Ferenc| önkéntes | 2017

2009 szeptemberében, kilenc hónapnyi terápia után szabadult szenvedélybetegként hagytam el a magyarózdi Terápiás Otthont. Nagy hálával a szívemben indultam útnak, egy olyan helyről, ahol Isten jelenléte majdnem minden pillanatban kézzel fogható volt. Hazatérésem után megalakítottuk a sepsiszentgyörgyi támogató csoportot, melynek azóta is aktív tagja vagyok, majd elvégeztem egy intenzív lelkigondozói képzést, ami nagyon sokat segít a jelenlegi önkéntesi munkám során. Isten ajándékának tekintek minden napot, és azt is, hogy családomat visszakaptam.

 
Ravasz Katalin| önkéntes | 2017

Személyes történeten keresztül kerültem kapcsolatba a Bonus Pastor Alapítvány egyik munkatársával. Lenyűgözött a jelenléte, az odafigyelése, az, ahogyan tudta, hogy miről beszélek – a későbbiekben ugyanezt érzékeltem a többiek részéről is. Ebből próbálok visszaadni valamit én is, illetve szakmai tudásommal próbálok hozzájárulni ahhoz, hogy az Alapítvány híre minél több olyan emberhez eljusson, akinek segítségre van szüksége.

 
Angyalosi Beáta| fényképész | 2017

Amikor az alkoholista nagybátyámnak meséltem az Alapítványról, azt hitte, szanatóriumba akarom küldeni őt. Nagyon fontosnak tartom azt, hogy az érdeklődők lássák azt a barátságos, otthonos környezetet, ami Magyarózdon fogadja őket – ha a fotóimmal hozzájárulhatok ehhez, akkor örömmel segítek.

 
Bűcs Orsolya| önkéntes | 2017

Közel egy évig volt alkalmam az Alapítvány elnökének asszisztenseként dolgozni – azóta is hiányzik az intellektuálisan, erkölcsileg és hangulatilag magas színvonalú kollegális környezet, ami a Bonus Pastor munkaközösségét jellemzi. Ezért is maradtam önkéntes a továbbiakban is: amikor tehetem, szívesen segítek a PR részlegen, fordításokkal, amivel éppen tudok.