Ünnep: Hálaadó Nap Magyarózdon

Szombaton került sor a Református Mentő Misszió/Bonus Pastor Alapítvány 25 éves szolgálatának alkalmából megrendezett eseménysorozat záró alkalmára. Mintegy kétszázan gyűltünk össze és fejeztük ki közösen hálánkat Urunknak és mindazoknak, akik az elmúlt negyedszázadban valamilyen formában támogatták a szenvedélybetegek között végzett munkánkat.

A rendezvényen igét hirdetett Ft. Csűry István, a Királyhágómelléki Egyházkerület püspöke, majd köszöntést mondott Nt. Császár Béla magyarózdi lelkipásztor, Horváth Levente, a Bonus Pastor Alapítvány elnöke, James Campbell a skóciai Blythswood Care igazgatója, Csép Andrea, parlamenti képviselő, Zsindely Ferenc, a Ráckeresztúri Drogterápiás Központ képviselője és Harry van der Stege, a hollandiai Bonus Pastor Alapítvány képviselője.

Balog Zoltán, a Magyar Kormány Emberi Erőforrások Minisztériumának leköszönt minisztere, Gera Geluk, a hollandiai Hulp Oost Europa vezetőségi titkára és Topolánszky Ákos, a MADRISZ elnöke levélben küldték el jókívánságaikat. Adorján Éva, a Magyarózdi Drogterápiás Otthon vezetője kifejezte háláját Istennek és mindazoknak, akik anyagi és lelki támogatásukkal biztosították az Alapítvány működését és a Terápiás Otthon épületének felújítását. Szabó Péter operaénekes szólóival, az Otthon lakóinak és munkatársainak kórusa három énekkel tette változatossá a programot, Lackovics Karesz és Bartha Zsolt pedig bizonyságot tettek az otthonban megváltozott életükről.

A helyi gyülekezet szívvel-lélekkel mellénk állt, köszönjük szeretetüket és támogatásukat! A gyülekezet asszonyai több mint egy tucat házikenyeret sütöttek az ebédhez, amelyre meghívtunk minden résztvevőt. A program része volt a Terápiás Otthon meglátogatása, amelyet újrafestettünk és kicseréltük a hőközpontot, mindezt a Magyar Kormány Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásából.

Köszönjük mindazoknak, akik részt vettek hálaadó alkalmunkon. Nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy a legnagyobb távolságokról is vállalták az utazás fáradságát azért, hogy együtt ünnepelhessünk!

Ugyanakkor köszönetet mondunk a Hálaadó Nap megvalósításában vállalt támogatásukért a következőknek:

 

És azoknak, akik a süteményeikkel kényeztettek:

  • Kovácsi Anna – Csittszentivány
  • Varga Erzsébet – Csittszentivány
  • Kovácsi Enikő – Csittszentivány
  • Bodó Anna – Panit
  • Nagy Irma – Panit
  • Bartha Magdolna – Bánd
  • Bartha Julianna – Bánd
  • Deé Lukács Éva – Marosvásárhely
  • Gergely Dóra – Kézdivásárhely
  • Geréb Tünde – Udvarhely

Az ünnepségen készült fotók megtekinthetők a facebookon.