Pünkösdi köszöntő

„Mi ugyanis a Lélek által, hitből várjuk az igazság reménységét.” (Galata 5,5)

 

Szeretettel köszöntjük pünkösd alkalmából mindazokat, akikkel együtt osztozhatunk a Feltámadott és Mennybe Ment Krisztus által szerzett reménységben. Pünkösd újabb alkalom a reménységben való megújulásban. Megfogalmazhatjuk magunknak, hogy miben is reménykedünk, és hogy milyen úton-módon gondoljuk reménységünk beteljesedését.

Nagy dolog, ha a sokakat fogva tartó reménytelenség, alkalmatlanság- vagy esélytelenség-érzés dacára valakiben egyáltalán él valamiféle reménység. Ámde Pál apostol nem is akármilyen reménységet emleget: az igazság reménységét. Több ez annál, hogy „remélem, kiderül (bebizonyíthatom), hogy igaz (vétlen, ártatlan…) vagyok. Ez a bűneink bocsánatának és az új, megválto(zo)tt életnek reménye!

A Lélek táplálja bennünk az igazság reménységét, igazságtalanságunk ellenére is. Krisztusra mutat, aki megszerezte számunkra az igazságot, mert aki Krisztusban, nem önmagában hisz, az hisz a Lélek által. „Hitből várjuk” – azaz nem érdemeinkre, teljesítményeinkre alapozva várjuk igazzá nyilvánításunkat.

A Lélektől való reménység és hit teremje meg bennünk az Atya és gyermekei iránti szeretetet is!

A Bonus Pastor Alapítvány munkatársai nevében,

Adorján Kálmán lelkipásztor