Hozzátartozói konferencia

Újabb rendezvényt tudhattunk magunk mögött 2022. december 9-11. között Magyarózdon, a Terápiás Otthonban. Jóllehet, országos hozzátartozói konferenciára hívogattuk a résztvevőket, végül csak a marosvásárhelyi támogatócsoport tagjai vettek részt. Ennek az volt az előnye, hogy mindenki mindenkit ismert és egy meghitt együttlétben lehetett részünk. Mindkét előadáson a társfüggőségről beszélgettünk – annak buktatóiról és arról a tényről, hogy értékesek vagyunk Isten szemében, függetlenül attól, hogy mi milyennek látjuk magunkat. Alkalmunk volt egy „kérdezz – felelek” találkozón részt venni a jelenlegi lakókkal, ahol hozzátartozók és lakók őszintén megnyíltunk egymás előtt, így beszélgethettünk a függőségről. Hétvégi
együttlétünket személyes beszélgetések, az adventi várakozás, közös éneklés, társasjáték-est és filmnézés tették színesebbé.

„Jó volt több napon át együtt lenni közösségben egymással, beszélgetni, együtt játszani és megismerni azt az oldalát is a másiknak, ami a heti csoporttalálkozók rövidsége miatt rejtve marad. Mélyen meghatott a lakókkal való beszélgetés során az a kitartás és őszinteség, amellyel felvállalták magukat és küzdelmeiket. Én azt az eltökéltséget viszem magammal útravalóul.” (D.L.É) „Meghitt, családias hangulatú volt ez a konferencia, kitágult számomra az idő. Nagy élmény volt, hogy betekintést nyertem a Terápiás Otthon életébe.” (M.I.) – osztották meg élményeiket a résztvevők.