„Mintha egy nagy család része lennénk” – Harminc éves a Bonus Pastor Alapítvány

„Mintha egy nagy család része lennénk”, úgy ünnepeltük vasárnap, 2023.december 17-én a Református Mentő Misszió és a Bonus Pastor Alapítvány 30 éves évfordulóját valamint a Terápiás Otthon 18. születésnapját. A visszajelzésekben ez volt a közös nevező, ez jellemezte a közös ünneplést, visszatekintést a szenvedélybetegek és családjaik között végzett három évtizedes szolgálatra.

Az ünnepet a magyarózdi református templomban kezdtük, ahol Nt. Czirmay Csaba Levente, a Marosi Református Egyházmegye esperese vezetett imádságban és igeolvasásban, valamint Ft. Dr. Kolumbán József Vilmos, az Erdélyi Református Egyházkerület püspökhelyettese és főjegyzője igehirdetésben adta meg az ünneplésünk hangját. Hálaadásunkban részt vettek egyházi és világi elöljáróink, helyi vezetőink, belföldi és külföldi partnerszervezeteink és támogatóink, és mindenekelőtt szenvedélyük mélységéből felépült testvéreink és családjaik valamint a Terápiás Otthon jelenlegi lakói, akiknek a bizonyságtétele sokunkat meghatott.

Az ünneplés második része közös étkezéssel, énekléssel és a 30 évre való visszatekintéssel telt a magyarózdi kultúrotthonban. Munkatársak és volt munkatársak, önkéntesek, vezetők és volt vezetők valamint prevenciós, terápiás és utógondozói programjaink résztvevői osztották meg, hogy mit jelent számukra a BPA és mi volt számukra meghatározó vagy éppen mérföldkő jelentőségű egy-egy terápiás programon, táborban vagy konferencián, amin részt vettek. Minden megszólaló elmondása abban erősített meg, hogy ezt a szolgálatot folytatni kell, nagy szükség van rá! „Hálaadással tárjátok fel kívánságaitokat Isten előtt” (Fil 4,7) – visszatekintésünk, hálaadásunk Isten dicsőítéséért történt, valamint hogy a szolgálat előttünk álló útjára Isten vezetését és áldását kérhessünk.

Szakács Előd