Erasmus+ – Átjárók – Nemzetközi partnertalálkozó (Szerbia, Palics)

http://atjarok.hu
ÁTJÁRÓK (ARCADE)
2022-1-HU01-KA210-ADU-000083157

Nemzetközi partnertalálkozó (Szerbia – Palics)
2023.09.18-19.

Az ÁTJÁRÓK projekt 3. Nemzetközi Találkozójára Szerbiában, Palicson került sor, ahol az Antropos Mentálhigiénés Egyesület volt a fogadó szervezet. A találkozó a mellékelt program szerint valósult meg.

A találkozó témája „A meseterápia és az irodalomterápia gyakorlati alkalmazásának átadása a reintegrációs folyamatban” volt. Ricz Dencs Tünde, Vaskor Gréta meseterapeuták valamint Berényi Emőke irodalomterapeuta gyakorlatorientált, saját élményre épülő műhelymunkákat tartott. Annak érdekében, hogy a projekttalálkozón a munka minél gördülékenyebben menjen, az előadók előre elküldték a mesék illetve az irodalmi alkotások szövegeit és a hozzájuk kapcsolódó feladatokat. A műhelymunka így akadálytalanul zajlott, és meg tudott valósulni a non-formális tanulás, a tapasztalatszerzés valamint a szakmai kompetencia bővítése, ami a projekt fontos célja és feladata.

A találkozó során a résztvevők meglátogatták a ludasi Furioso Élményparkot és megismerkedhettek az Antropos Egyesület kiégést megelőző tevékenységével. Az élménypark egyrészt pihenést, felfrissülést biztosít a szakemberek számára, másrészt a felkínált tevékenységekben való részvétel által próbára tehetik a saját korlátaikat, a szakemberrel történő kiértékelés során gazdagodhatnak önismeretben és ezáltal új rálátást nyernek a munkájukkal kapcsolatos elakadásaikra is. A szakmai nap célja az is volt, hogy a résztvevők betekintést nyerhessenek az Antropos Egyesület szenvedélybetegek munkaerőpiaci reintegrációs törekvéseibe.

A találkozó jó hangulatban, formális és informális kapcsolódásokban, a szakmai eszköztár bővítésével zajlott.