Despre Fundație
Scopul Fundației Bonus Pastor este de a oferi ajutor persoanelor dependente de alcool, droguri, jocuri de noroc și alte vicii, respectiv membrilor familiilor lor.
Prevenirea și tratarea adicțiilor se realizează cu ajutorul spiritualității creștine, utilizând instrumentarul psihologic specific, în cadrul a cinci categorii de programe (prevenție, terapie, asistență postterapeutică, pregătire profesională, însoțire spirituală).
Programele noastre se desfășoară în primul rând în limba maghiară, însă avem o colaborare strânsă cu diferitele organizații membre ale ROSAAC (Coaliția împotriva Abuzului de Substanțe și a Adicțiilor din România), putând oferi astfel informații și vorbitorilor de limba română. În cazul în care aceștia doresc să solicite servicii pe care Fundația noastră nu le poate asigura, îi vom îndruma către alte organizații.
Suntem convinși că, până și în situațiile cele mai disperate și aparent fără cale de ieșire, există posibilitatea de schimbare și de vindecare. Această convingere este confirmată și de faptul că peste 60% dintre beneficiarii programului nostru terapeutic de lungă durată au reușit să-și reconstruiască viața, relațiile personale și profesionale. Ne propunem să-i ajutăm pe cei care apelează la noi să pășească pe calea schimbării, respectiv să-i sprijinim în parcurgerea cu succes a diferitelor etape ale acesteia.
Considerăm dependența drept o problemă care afectează întreaga familie, prin urmare îi încurajăm în mod ferm și pe membrii familiei să participe la programele terapeutice. Împărtășim convingerile noastre creștine cu beneficiarii programelor noastre, însă credința creștină nu este o condiție a participării la terapii. Prin urmare, oricine are probleme legate de dependență și apelează la noi pentru ajutor, este binevenit în cadrul programelor noastre.
1993-2022 în cifre:
- 24.000 de elevi și adolescenți au luat parte la programele de prevenție din școli
- 13.000 de persoane au beneficiat de serviciile noastre de consiliere individuală și de cuplu
- 10.000 de participanți în programele de post-terapie,
- 1.600 de copii de 8-14 ani au luat parte în taberele noastre de vară cu caracter preventiv,
- 1.200 este numărul dependenților și ai aparținătorilor care au participat în cele 100+ programe scurte de terapie (de 4 sau 12 zile),
- 600 de bărbați cu probleme de dependență ne-au fost rezidenți în Centrul de Terapie din Ozd, începând cu anul 2005, în programele de terapie de lungă durată (6-9 luni)