ROSAAC képzés: agresszió deeszkaláció (fokozatos csökkentés)

2014 december 9-11 között a konfliktushelyzet békés megoldását célzó módszer elsajátítását átadó képzés történt a Teen Challenge központban, Gradistean. Ezt a képzést a ROSAAC szervezetek tagjainak, ill. kívülálló szakemberek számára ajánlották fel. Az elméleti képzést, valamint az arra vonatkozó gyakorlati eszközök elsajátítását, hogy hogyan lehet az erőszakos viselkedésű kliensekkel dolgozni, három holland szakember biztosította, akik közül egyik színésznő (is) volt.

A 21 résztvevő legtöbbjének, teljesen újszerű volt ez a gyakorlati jellegű képzés, különösképpen, ahogy egy színésznő mutatta be, hogy milyen jellegű erőszakos magatartással találkozhatunk a segítés során. A résztvevőknek is bátorságra volt szükségük, hogy az új módszer segítségével kezeljék az erőszakos megnyilvánulásokat. A képzés végén elmondták, hogy felkészültebbeknek és eszközökkel elátottaknak érezték magukat, ami az erőszakkal való megküzdést illeti.

A képzés mellett a Teen Challenge vedégszeretetét élvezhettük. A munkatársak és a kliensek egyaránt nagyszerűen láttak el, ami a szállást és az élelmezést illeti. A szünetek idején a ROSAAC tagoknak lehetőségük adódott a közösség gyakorlására, valamint a tapasztalatok megosztására. Újból azt éreztük, hogy közös cél köt össze: az az erőbedobás, küldetés, hogy a szenvedélybetegek és családtagaik felépülését mozdítsuk előbbre.

A következő képzés 2015 február 24-26 között lesz. A téma a ’’ jelenlét elmélete’’ lesz, ami a teljes jelenlét aspektusait tárgyalja a kliensekkel való munkában, oly mértékben hogy az a kliens számára azt a közelséget és megtapasztalást hozza, ami jótékony hatású, kellemes és közeli.  Ez alkalommal is szoros együttműködésben lesz megszervezve a képzés a Teen Challenge, Gradistea-i férfi központ munkatársaival.  Képzők Marije van der Linde úr és Sjaak Monster úr, Hollandiából.

 

Továbbí információkért elektromos postán, vagy telefonon érdeklődhetnek az alábbiak szerint:

Mrs. Dr Tabita Cernica
tabita.cernica@yahoo.com
0745-610791

Mr. Endre Erdo
endre.erdo@bonuspastor.com
0752-246812

Mrs. Oltita Baciu
oltitacr@gmail.com
oltita@teenchallenge.ro
0730-071680


Posted by Péter Borzási on jan 08, 2015 under hírek