Eseménynaptár

Rólunk

Bonus Pastor Alapítvány célja, hogy segítséget nyújtson az alkohol-, drog-, szerencsejáték- és egyéb függőségekben szenvedőknek és hozzátartozóiknak, keresztény lelkiséggel, a segítő szakma eszközeivel. E célt három fő tevékenységcsoport: a terápia, az utógondozás és a prevenció által kívánja megvalósítani.

Küldetésünk

Alkohol-, drog-, nikotin-, gyógyszer-, játék- és más függőségben szenvedőknek és hozzátartozóiknak nyújtunk terápiás segítséget. Gyakorlati módon szeretnénk segíteni azoknak, akikről a környezetük úgy gondolja, hogy javíthatatlan szenvedélybetegek és csak terhet jelentenek mások számára.

Az Alapítványról

A Bonus Pastor Alapítvány (latin megfelelője a ‘Jó Pásztor’ Alapítvány) egy Romániában alapított nem-kormányzati szervezet református háttérrel. 1993 óta működik és 1996-ban lett hivatalosan bejegyezve.

Függőségben szenvedőkkel dolgozunk, mert az Egyház megbízott, Isten elhívott, és kirendelte a hozzávalókat, hogy egy nagy szükséget lefedjünk a függőségekről való gondolkodás által. Felbuzdultunk ennek a kihívásnak eleget tenni szakmai támogatás és a rászorulók számára biztosított terápia által, azzal a hittel, hogy van felépülés/gyógyulás/változás a függők számára.

Alapítványunk széles körű tevékenységek által nyújt segítséget: rövid távú terápiák, tanácsadás, lelkigondozás, felnőtt- és gyerektáborok, konferenciák, helyi támogató csoportok és közvélemény formálás. 2005 áprilisa óta bentlakásos hosszú távú terápiás programot is biztosítunk a magyarózdi Terápiás Otthonban.

DSC_2546

 

>> Részletek a programokról

Programjaink többnyire magyar nyelven zajlanak. Együttműködünk a ROSAAC ernyőszervezet különböző tagjaival, így a román nyelvű érdeklődőket is útba tudjuk igazítani más szervezetek fele, ha olyan szolgáltatást igényelne, amelyet Alapítványunk nem tud nyújtani.

Az alapítvány alapító tagja a

– Helytelen Szerhasználat és Függőség Elleni Romániai Szövetségnek.