Mini-tini tábor 2013

2013 Mini-tini tabor (8)Immár tizenötödik alkalommal lett megszervezve a Bonus Pastor Mini-tini Tábor, 2013. július 21-27 között. Főként szenvedélybetegségekkel küszködő családok gyerekei és hozzátartozóik képezik a tábor célcsoportját, de gyakran elhívják barátaikat, rokonaikat és osztálytársaikat is, így bővült a résztvevők köre az idén is.

A tábor célja felvonni figyelmet a szenvedélybetegség súlyosságára, ennek megelőzésére bíztatva a fiatalokat, személyes példák, ismeretterjesztő anyagok és csoportos beszélgetések segítségével. Felszabadult légkört teremteni, sok énekkel és játékkal, kézzel fogható őszinte szeretettel, hiteles élet-példákkal fejleszteni a társas kapcsolat készségét a gyerekekben, személyes élményeken keresztül közel hozni a fiatalokhoz az evangéliumot.

Az idén 30 fiatal táborozhatott a Bucsinon, ebből többen szenvedélybetegséggel küzdő és váláson átment családból jöttek. A tábor főszervezője Tánczos-Csíki Emese volt, akinek 11 önkéntes munkatárs segített, hogy minden szépen és rendezetten történjen.

Egy héten keresztül, csoportbeszélgetések és előadások által különböző életutakat elemezve próbáltak a fiatalok hasonlóságokat, családi vonásokat, szokásokat, fejlődési lehetőségeket felfedezni. A délelőtti program első felét egy nagycsoportos együttlét képezte, közös éneklés és játék után a munkatársak vagy meghívottak beszéltek, személyes példákon keresztül, fiatalok életéről, tulajdonságairól. Az év újítása az „élő könyvek” volt, ahol tanítás helyett a munkatársakat, mint könyveket „olvashattak” és kérdezhettek a táborozók. Aztán a kiscsoportos foglalkozásokon, a nap témájához kapcsolódó tematikus játékok és csoportbeszélgetések zajlottak, itt mélyebben elbeszélgethettek és megnyílhattak a fiatalok.

2013 Mini-tini tabor (7)Természetesen nem maradtak el a szabadidős tevékenységek sem. Volt bőven alkalom és jó idő sportolni, vetélkedőkben részt venni, bajnokságokat szervezni, mint pl. csocsó, röplabda, valamint érdekes terepjátékok is színezték a programot. Különböző kreatív tevékenységekre is volt lehetőség, gyöngyfűzésre, bogozásra s még napkollektor készítésre is. A délutáni dicsőítő csoporton belül éneklés és ima által szólíthatták meg Istent, mélyíthették hitüket.

Vacsora után következett az esti program, melynek keretén belül a kiscsoportok szereplésére is sor került. A nap során minden kiscsoportnak különböző műfajokban (dal, vers, színdarab, kollázs) kellett összeállítania egy napi összefoglalót. Ezeket este a tábortűznél mutattuk be. Nem hiányozhatott a tábori napló, az éneklés, illetve a munkatársak kikérdezése bizonyos témákban.

Az éjféli kávéházban tovább folyt a társasjátékozás, az éneklés, a beszélgetés, csocsózás vagy asztaliteniszezés. Ez a program természetesen csak azokat célozta meg, akik még a nap végén is tovább bírták energiával…

A tábor végén végzett kiértékelő alapján a legnépszerűbb tevékenységek között ott szerepeltek a kiscsoportos beszélgetések, a reggeli témafelvezető személyes megosztások, a prevenciós kiscsoport és a dicsőítés. A táborozók számára fontosak az új ismeretségek, az itt kötött barátságok, a bizalmas légkör, az elfogadás. Ugyanakkor kedvencek a színjátékok, az izgalmas terepjátékok és a vetélkedők.

Köszönjük mindazoknak, akik lehetővé tették ezt a tábort. A támogatások által több gyermek kedvezményes áron vehetett részt.

Még több képért klikkelj ide vagy tekintsd meg a lap alján található slideshow-t.

Kiemelt támogatói a tábornak:

bethlengabor_transparent Verestói Attila Alapítvány
 hoe  


Posted by on nov 14, 2013 under beszámolók