A magyarózdi farm tulajdonost cserél

IMG_20160419_194401

Miután a Bonus Pastor Alapítvány Magyarózdon található gazdasági épületeinek állaga egyre rosszabb állapotba kerültek és a bérbeadás távolról sem fedezné a felújítás költségeit, valamint nem utolsó sorban figyelembe véve azt, hogy elsődleges elhívásunk a szolgálat, bejelenthetjük, hogy a farm hamarosan tulajdonost cserél. Úgy véljük, hogy ez Isten gondoskodása és válasz egy imára.

Az Alapítvány kuratóriuma a 2015-ös év végén a farm épületeinek és a hozzá tartozó 1.3 hektár föld eladása mellett döntött. A döntést az is indokolta, hogy a törvények értelmében lehetetlen, hogy a hosszú terápián résztvevő lakók munkaterápiát végezzenek a farmon. Egy másik fontos tényező, amelyet számba kellett vennünk, a Bonus Pastor Alapítvány érdekeltsége aziránt, hogy az új tulajdonosban megvan-e a vágy és a képesség munkahelyek fenntartására, esetleg létrehozására.

Március 16.-án a Bonus Pastor Alapítvány előszerződést írt alá a Betalef céggel. Ez azt jelenti, hogy 2017 augusztusában, miután a vásárló az utolsó részletet is kifizette, aláírásra kerül a végleges szerződés, mellyel egyidőben a tulajdonjog is átruházódik.

Mivel a Betalef helybéli alapítású és vezetésű cég, és bérlője is a farmnak és a környező földterületeknek, mióta 2009-ben az állatállományt és a felszerelést megvásárolta a Martin Douma által vezetett társulás, így a folytonosság biztosított. Martin és felesége Debbie, a kanadai Winnipeg-ből sok évig szolgáltak, mint önkéntes termelők és később, mint tanácsadók. A házaspár abban az időben, a helyi partnerekkel együtt az Alapítvány kritikus pénzügyi szükségleteire válaszolva komoly anyagi befektetéssel támogatták a Bonus Pastor fő szolgálati tevékenységeit.

A folyamatban levő farmeladásból származó bevétel egy újabb beruházáshoz szükséges: egy fáskazánnal működő fűtésrendszer megvásárlásához és beszereléséhez a magyarózdi Terápiás Otthonba, ami 20-30%-kal csökkentené a fűtésszámlát. Köszönetet mondunk minden támogatónknak, akik az évek során idejükkel, anyagi javakkal vagy önkéntes munkával támogatták a magyarózdi farm fenntartásáért folyó munkát. Az ő segítségükkel sikerült évekkel ezelőtt megmenteni az épületeket az összeomlástól és úgy rendbe tenni őket, hogy most piaci áron lehessen eladni a farmot. A végső eladás bevételének egy részét egy gazdaságosabb energiafelhasználású alternatív fűtési rendszerbe fogjuk befektetni, ami pozitív hatással lesz a Bonus Pastor Alapítvány működési költségvetésére. Következésképpen többet fektethetünk a rehabilitációs program fejlesztésébe, amely az Alapítvány fő missziós tevékenysége.

 

Szabó István,

Ügyvezető igazgató

 


Posted by Kyle Ferguson on ápr 22, 2016 under Uncategorized @hu