Levente húsvéti gondolatai

Kérem, Rögzítsd a Húsvéti Biztonsági Öved!

Levente 2

Jézus feltámadása óta nagyobb biztonságban lehetsz Krisztusban, mint amennyire gondolnád. Mégis lehet, hogy be kell kapcsolnod hited biztonsági övét Isten ígéreteibe, hogy képes legyél keményen ragaszkodni halálának és feltámadásának megdöbbentő perspektívájához. A sebesség jó dolog az Isten munkájában, mégis veszélyes lehet, ha nincs bekapcsolva a biztonsági öv. A biztonsági övek két részből állanak, ez érvényes Isten munkájára is: az egyik pánt a harchoz szükséges, a másik pedig a szolgálathoz. Az Efézusi levél 6,14 verse a lelki fegyverzet között úgy írja le a igazság övét, mint amit meg kell szorítani, a Kolossébeliekhez írt levél 3,12-14 részében pedig azt olvassuk, hogy „munkaruhánk” fölé mindenekelőtt öltözzük föl a szeretetet. Szeretetben kell követnünk az igazságot és igazságosan kell szeretnünk ahhoz, hogy elkerüljük a Krisztusban biztosított, feltámadt életünk új ruhájának a megfelelő „felövezése” esetleges elmaradása következtében bekövetkező szétesését. A tény, hogy Jézus meghalt a kereszten és feltámadt húsvétkor, bizonyítéka annak, hogy azok vagyunk, akik őbenne lehetünk: megbocsátott bűnösök, az Atya örökbefogadott fiai és lányai és a Fiú társörökösei. Ezek azok a tények, amelyek felruházzák a meztelenségünket. Saját identitásom is aszerint alakult, hogy vele együtt már megfeszíttettem és feltámadtam. Szembenéztél már azzal az igazsággal, hogy felöltöztettél Benne azáltal, hogy meghaltál a bűnnek, és feltámadt életeddel alkalmassá váltál Istent szabadon és boldogan szolgálni? Kierkegaard szerint nézz szembe a ténnyel, hogy ki vagy, mert ez az, ami megváltoztatja azt, aki vagy. Szembe kell néznem a biztos ténnyel, hogy ki is vagyok én Krisztussal és Krisztusban.

Ez ad erőt nekem a változáshoz. Mindenki változást szeretne, viszont senki sem akarja, hogy őt megváltoztassák. Kivéve mikor bátorságot nyerek abból, hogy szembenézek a húsvét tényével.

Legyen áldott húsvétod, legyen áldott a változásod, változz meg Krisztusban!Horvath Levente

Kérjük csatlakozzon hozzánk imádságban!

Jelenlegi ima témáink:

-Hálát adunk tanácsadó kollégáink gyümölcsöző szolgálataiért, eredményes munkájukért

-Hálát adunk munkatársaink elszántságáért, kitartásáért

-Imádkozzunk egy áldott húsvétért és a feltámadás örömének újra megtapasztalásáért

-Imádkozzunk következő eseményeink sikeréért: az április 8-10. között megszervezendő Országos Találkozóért, illetve a május 2-13. között megszervezendő Rövidtávú Terápiás Programunkért


Posted by Kyle Ferguson on Már 24, 2016 under Uncategorized @hu