Kamerikből irány Ózd

kamerik1

Egy pár hét múlva érkezik Ózdra egy önkéntes csoport a hollandiai Kamerikből. Ehhez persze pénzre is szükség van, ezért több eseményt is szerveztek annak érdekében, hogy összegyűljön a szükséges anyagi támogatás. Kétszer is szerveztek szombati napokon autómosódát, amikor mind szorgosan erre a célra mosták az emberek autóit. Majd június 14-én egy nagyobb eseményre került sor a kameriki templom mellett felhúzott sátorban. Délután gyermekeknek szervezett játékokkal kezdték, volt pónilovazás, ugrálás, bohócos arcfestés, és sok más játék, majd ezeket egy különleges palacsinta party követte.

 

kamerik3 kamerik2

Eközben a nagy sátorban egy háromfogásos ebéddel vendégelték meg a résztvevőket, összesen 72 ember lakott jól. Az ételt a gyülekezet tagjai igen finoman elkészítették. Az étkezés közben egy bemutató lett kivetítve a Bonus Pastor Alapítványról majd egy szolgáltatás-vásár lett rendezve, ami abban állt, hogy az önkéntesektől lehetett pl. 5 óra babyszittelést vásárolni, vagy pár óra kertészkedést, vagy éppen, hogy valaki süssön neked egy süteményt és ehhez hasonlók. Elég szép összeget sikerült így összegyűjteni. Ezek után majd a templomban volt egy rövid éneklés és a végén mindenki még evett egy kis sültkrumplit.

kamerik4 kamerik5

Egy kellemes és hasznos nap volt. Az összegyűlt pénzzel az önkéntes csapat munkálataihoz szükséges anyagokat fogják majd megvásárolni. Az idei terveik, hogy pergolákat és padokat építsenek az ózdi birtokon, valamint az iroda mellett egy kiskonyhát szereljenek föl. Majd következik a beszámoló és a munkájukról a képek.

Az önkéntesek már alig várjákl, hogy Ózdra megérkezzenek és munkának lássanak!

 


Posted by Péter Borzási on jún 27, 2013 under hírek, Uncategorized @hu