Hogyan tovább, magyarózdi birtok?

dscf2601dscf2604Erre a Bonus Pastor Alapítvány történetében folyamatosan visszatérő kérdésre kereste a választ az a rendhagyó kuratóriumi találkozó, amelyre november 22-én került sor az ózdi birtokon. Szabó István ügyvezető igazgató bemutatta az Alapítvány 2015-ös évi jelentését, az elmúlt évek statisztikáit, majd a volt és jelenlegi vezetők megismerkedhettek a birtok és az épületek állapotával.

A rehabos fiúk finom ebédjét követően kezdődött el az a beszélgetés, amelynek alapkérdése az ózdi birtok és a rehabilitációs központ jövője volt. Nagy gond, hogy a kastélyra jelenleg nincsenek pályázati lehetőségek, a fenntartása és a birtok rendezése mind anyagilag, mind pedig munkaerő szempontjából megterhelést jelent az Alapítványnak. Sok pénzt és energiát von el, amit a misszóra lehetne fordítani. Megfogalmazódott újra, hogy az Alapítvány missziója és víziója a szenvedélybetegekkel végzett terápiás munka, a birtok és a kastély pedig eszköz, Istentől kapott tőke arra, hogy elősegítse ezt a szolgálatot. Az már rajtunk áll, hogyan váltjuk ezt “aprópénzre”.

A gyakorlati döntések a jelenlegi kuratórium feladata, amely két héten belül ülésezik. Hordozzátok imádságban őket, hogy bölcs döntések szülessenek!


Posted by Péter Borzási on dec 02, 2016 under hírek