Gyülekezeti vásár Nunspeeten

 

Abban a kiváltságban volt részem, hogy április 6-án részt vehettem a Hollandiai kisváros Nunspeet Református gyülekezete által szervezett karitatív vásárán. Ez egy hagyománnyal rendelkező esemény, amely évente megszervezésre kerül, azzal a céllal, hogy az itt eladott termékekből bejött összeggel egy előre meghatározott karitatív célt vagy szervezetet támogassanak. Az idei vásár bevétele a Holland Diakónia szervezet és a Bonus Pastor Alapítvány támogatására lett adományozva. Sok erőt és időt fektettek bele ennek megszervezésébe a Bonus Pastor Hollandia alapítvány vezetői és barátai, valamint a helyi gyülekezet tagjai. Harry van der Stege, Jan Jongerius, Ans és Adri Visscher, Gerrie and Bert Raap, Cor Kiers és még sokan mások hozzájárultak, hogy ez az esemény sikeres legyen, és mi ezért nagyon hálásak vagyunk és köszönjük.

Gerrie és a kreatív kézimunkái

Gerrie és a kreatív kézimunkái

A vásáron könyvek, gyerekjátékok, képeslapok, kreatív kézimunkák, és olyan termékek kerültek eladásra, amiket a tulajdonosuk erre a célra adományozott, hogy ezzel a két alapítványt támogassa. Eladásra kerültek az ózdi Terápiás Otthon lakói által készített kézimunkák is: telefon bőr tokok, képeslapok, virágtartók, kulcstartók, stb…, amik főleg Ans és Gerrie vezette kézimunka-műhelyek termékei. A gyülekezet előtti parkolóban felállított sátorban hamburgert és kolbászt, valamint teát, kávét, üdítőt és süteményt vásárolhattak a látogatók. A gyerekekről sem feledkeztek meg a szervezők, a parkolóban egy felfújható gumiváron ugrálhatták ki felesleges energiájukat, valamint az egyik teremben külön foglalkozás volt velük: arcfestés és különböző játékok.

Ans a kézimunkás standjánál

Ans a kézimunkás standjánál

Vasárnap délelőtt az Istentisztelet keretében szót kaptam, hogy személyesen is megköszönjem a gyülekezetnek az adományt és azt, hogy hűséges támogatói már több éve a Bonus Pastor Alapítványnak. Lukács 15:4-et olvastam fel (Ha valakinek közületek száz juha van, és elveszít közülük egyet, vajon nem hagyja-e ott a kilencvenkilencet a pusztában, és nem megy-e addig az elveszett után, amíg meg nem találja?) és megköszöntem, hogy ima és pénzbeli támogatás által partnereink lettek az elveszett „bárányok” megkeresésében.

Harry a Bonus Pastor standnál

Harry a Bonus Pastor standnál

Köszönjük holland barátaink önzetlen szereteteteket, Isten áldjon meg gazdagon!

Erdő Endre, igazgató


Posted by Péter Borzási on ápr 12, 2013 under beszámolók