Gyerektábor 2014

DSC_04752014. július 21-26. között ismét gyermekzsivaj keltette életre az ózdi kastélyt, amikor egy izgalmas héten keresztül, a majdnem 20 fős szervező csapat vezetésével, 40 gyermek vett részt a Bonus Pastor Alapítvány és a Philothea Klub által szervezett prevenciós gyermektáborban. Nagyrészt függőség által érintett családok gyerekei vettek jöttek el, illetve barátaik, osztálytársaik, valamint néhány ózdi gyermek is csatlakozott a csapathoz.

Az idei tábor témája a „Válaszút” volt, a bibliai Nóé, Ruth, Gedeon, Dávid és Góliát történetei adták az alapkeretet, valamint „Samuka” kalandjaiból tanulhattak. Megfigyelhették, hogy milyen fontos jól dönteni, amikor válaszút előtt áll az ember, s hogy Isten segítségével és kegyelméből lehet jól dönteni. Döntéseinknek következményei vannak, melyek nem csak ránk, hanem a körülöttünk élőkre is hatással vannak.

Minden reggel hangos gyermekhangok buzgó éneklése indította a napot, amit majd a tanítás, kézimunka és szabadidő követett. Sok izgalmas tevékenység tette emlékezetessé idén is táborozást, volt többek között kézművesség, kincskeresés, vetélkedők, kirándulás, na meg természetesen foci is.

Különböző prevenciós jellegű tevékenységek is voltak, a gyereket hallhattak a függőség súlyos következményeiről, kialakulásának elkerüléséről, valamint személyes példát láthattak a szabadulásról és helyreállásról. Az egyik nap a Szent Balázs Alapítvány 8 munkatársa látogatott el Ózdra, az egészséges táplálkozásra és a helyes dentális higiéniára nevelték a gyerekeket.

Hálásak vagyunk minden önkéntesért, akik nem kis áldozatot és fáradságot vállalva, nagyszerű munkát végeztek! Ugyanakkor hálásak vagyunk a sok támogatásért, melyeknek köszönhetően sok olyan gyerek élhetett át egy felszabadult, testileg-lelkileg felüdítő hetet, akinek különben soha nem lehetne része ilyen élményben.

Köszönjük támogatóinkak:

communitas_15ev_fekvo_transp Consiliul_judetean_Mures text Verestói Attila Alapítvány
hoe FrieslandCampina

 


Posted by on Júl 28, 2014 under beszámolók