Gyerektábor 2013

2013 gyerektabor (2)Közel 40 gyermek örömére került megszervezésre a már hagyománnyá vált Bonus Pastor gyerektábor 2013. július 8-13. között Ózdon. Elsősorban olyanok táborozhattak, akiknek szociális és anyagi helyzetük miatt nem volt lehetőségük máshol táborozni. A többnyire alkoholproblémával küzdő családból, valamint gyermekotthonból származó táborozó mellé egy ózdi gyermekcsoport is csatlakozott, és a munkatársak gyerekei is bekapcsolódtak. Az idei tábor is prevenciós célból lett megszervezve, de ugyanakkor személyiség és életkészség fejlesztés, hagyományápolás, közösségformálás és persze a kikapcsolódás is listánkon volt.

Bartha Éva táborvezető és a Philotea Klub közös szervezésével 14 szorgos önkéntes segített felügyelni a fürge gyermeksereg tevékenységeit. A táborozás folyamán bibliai királyok életéről tanulhattak, „Királyok és királynő(k)” volt a tábor témája, minden nap egy állandó vándor kereste az igazi és egyetlen királyt, akit az utolsó napon meg is talált. Az esti történetekben azt próbálták megfigyelni, hogy Isten jelenléte hogyan változtat meg életeket, milyen gyakorlati következménye van annak, ha valakit Isten személyesen megszólít.

2013 gyerektabor (1)Volt sok ének, játék, jó hangulat, sok szeretet adás-kapás, mézeskalács sütés és díszítés, pajzs készítés és sok más érdekes tevékenység. A tábor végére, mint ahogy ez szokott lenni, többen rájöttek, hogy nem is igazán akarnak hazamenni.

Hálásak vagyunk minden gyermekért, aki eljöhetett, fejlődhetett és jól érezhette magát, minden munkatársért, akik odaszánták idejüket és energiájukat, és nem utolsó sorban minden egyes támogatóért, aki bármilyen módon hozzájárult, hogy idén is megszervezzük a tábort. A támogatások által sok olyan gyermek is részt vehetett, akik másképpen valószínű nem tudtak volna táborozni.

 A többi képért klikkelj ide vagy tekintsd meg az alábbi képösszeállítást:

Kiemelt támogatói a tábornak:

bethlengabor_transparent Verestói Attila Alapítvány
 hoe  


Posted by Péter Borzási on Júl 18, 2013 under beszámolók