Búcsúlevél a cigitől

No more smoking

 

2014-től kezdődően tevékenységeink füstmentes környezetben zajlanak, ezáltal hatékonyabb segítséget nyújtva a dohányzás káros függőségéből való szabadulásban is. Íme egy rövid búcsúlevél, amit egyik lakó írt régi „barátjának”:

 

 

Kedves Barátom,

 

Most azért írom neked ezt a levelet, mert szeretném, hogy a 30 éves barátságunk végleg megszakadjon.

Egy őszi napon ismertelek meg 1982-ben. Abban az időben Lipován voltam katona, és egy délelőtt, amikor szünetben voltunk megismertelek. Nem volt rajtad filter, sima ,,Carpați”-nak hívtak és nagyon hamar jó barátok lettünk. Mindig a zsebemben hordtalak, vigyáztam rád és hiába mondták nekem – a szüleim, barátok – hogy fejezzem be a barátságot veled, ez nem sikerült soha, azért mert te mindig megnyugtattál, ha ideges vagy mélyponton voltam.

Az évek során többször nevet cseréltél: Snagov, Vek, Vikend, BT, Camel, Pall Mall, Winston, Marlboro, de a legjobban akkor szerettelek, amikor „Ernte 23”-nak hívtak. Ekkor már mindig volt rajtad filter.

Bevallom, hogy háromszor az évek során sikerült megszakítani a barátságunkat, de ez nem tartott sokáig, azért mert te mindig kihasználtad a gyenge pontjaimat.

Tudom, hogy nagyon káros vagy az egészségemnek és még azt is tudom, hogy a Földön te vagy az egyik legnagyobb gyilkos, ezért most azt határoztam, hogy a barátságunknak végleg véget vetek.

Szeretném ezt betartani, ezért arra kérlek, hogy tartsd magadat távol tőlem, mert tudok nagyon agresszív is lenni azzal, akit nem kedvelek, és eltaposlak, ha a közelembe kerülsz.

Jó barátok voltunk, nem haragszom rád, de ezt az elhatározást tartsd tiszteletben.

 

J.


Posted by Péter Borzási on feb 06, 2014 under hírek