Beszámoló a Communitas Alapítvány által támogatott eseményről

A 2016-os év folyamán a Bonus Pastor Alapítvány 2000 lej értékű támogatást nyert a Communitas Alapítványtól, amelyet alapítványunk a hosszúterápiás program klienseinek a művelődési rendezvényeken való részvételére fordított.

A Bonus Pastor Alapítvány széleskörű tevékenységek által nyújt segítséget: rövid távú terápiák, tanácsadás, lekigondozás, felnőtt- és gyerektáborok, konferenciák, helyi támogató csoportok és közvéleményformálás.

A hosszú terápia, amelyet felnőtt férfiaknak ajánlunk, életbefektetés: felkészülés egy felelősségteljes, művelt, aktív, segítőkész életre. Hangsúlyt fektetünk tehát a Terápiás Otthonban lakók érzelmi intelligenciájának és műveltségi szintjének fejlesztésére is, a különböző kulturális, művelődési rendezvényeken, eseményeken való részvétel által.

Az év folyamán két művelődési eseményen is részt vettek a Terápiás Otthon lakói.

lius 22-én 15 személy látogatott el Csíkszeredába megtekinteni a Csíki Székely Múzeumban a Csontváry kiállítást. Az út során Korondon is tettek egy rövid sétát a vásárban. Csíkszeredában a kiállítás megtekintése után közös ebédre került sor a Royal étteremben, majd a délután folyamán egy volt lakó könyvbemutatóján vettek részt a lakók. Gombola András „Nem hagyhatom kint Istent” című könyvében az alkoholizmusból való szabadulását és ezzel kapcsolatos vívódásait mutatja be.

 

 

A következő esemény a Terápiás Otthon lakóinak előadása volt, melyet december 17-én rendeztek meg a magyarózdi Terápiás Otthon kápolnájában. Az előadás címe: „Apák fiai, avagy utazás egy beavatás beavatásába – Színpadi collage három térben, egy felvonásban, egy közösségi fedélzeten”. A lakók egy számukra fontos témát dolgoztak fel: a józanodó férfiak apakapcsolatát ennek minden ellentmondásosságával. Élettörténeteket, tanúságtételeket hallhatott a közönség, reális helyzeteket jelenítettek meg az előadók a függőség-szabadulás témájában.

Az előadás rendezője a következőket nyilatkozta az eseményről: “Néhányan apák vagyunk, ám mindnyájan apák fiai. Olyan fiúk, akiket máig önmagunkban viselünk. A boldogokat, a sebzetteket, a bátrakat, a menekülőket, a céltudatosokat, az elveszetteket, a haragosokat, a szeretetre éheseket, de mindenekfelett azokat a fiúkat, akik igazi férfiakká szeretnének válni. Nem könnyű manapság őszinte férfinak és apának lenni. Közösség nélkül nem is biztos, hogy megy. Mi, akik bolyongunk, eltévedtünk és a függőségeinkbe zuhantunk, hogyan találhatjuk meg magunkban a helyes utat, a bennünk rejlő apától és fiútól a valódi férfiasságunkig? Átok-e vagy áldás a helyzetünk? Ha ezekre a kérdésekre nem is kapunk kész választ az előadástól, abban biztosak lehetünk, hogy eme kérdésekbe való gyógyító elmélyülésünket segíti, és talán csak ezért sem elhanyagolható ezen az „utazáson” részt vennünk.”

 

 

 

 

Fő támogató:

 


Posted by Kyle Ferguson on jan 16, 2017 under hírek