Beszámoló a Bonus Pastor Alapítvány Gyerektáboráról 2016

A 2016-os gyerektábor július 25-30 között volt megrendezve Magyarózdon. Immár harmadik alkalommal vehettem részt munkatársként a táborba. Nagyon jó érzés volt ismerős arcokkal találkozni, valamint újakat is megismerni.

DSCF0991

Egy napunk főbb eseményei a következők voltak: munkatársi imaközösséggel kezdtük a napot, ahol együtt imádkoztunk a gyermekekért, a teendőkért, valamint megbeszéltük az aznapi feladatokat. Ezt követte a gyermekek ébresztése zenével.

A reggeli torna után következett a finom reggeli, mely igetanítással volt összekapcsolva.

A délelőtti tanítást a kiscsoportos gyülekezők követték. Persze szabadidőből sem volt hiány, ekkor a fiuk jókat fociztak, a lányok gyöngyöt fűztek, arcot festettek.

A szakácsnők minden nap finom ebéddel fogadták a társaságot. Az idei táborból sem maradhatott ki a hagyományos kincskeresés, valamint a szekerezés, amit a gyerekek annyira élveznek.

Nem is lett volna tábor vizes játékok nélkül. Ekkor bújt elő belőlem a gyermeki énem, amely jót szórakozoDSCF1202tt a többi gyermekkel. Az estét úgy a gyerekek, mint mi felnőttek is vártuk, én főleg Boti missziós története miatt, a“Kaland Hongkongban” belopta magát a szívembe. Az éjszakai kirándulás új élmény volt, gyönyörű kilátással. Két este volt tábortűz, amely nagyon hangulatosan telt.

Nagy vonalakban ezek voltak a főbb tevékenységeink.

Nekem egyénileg ez az öt nap nem munka volt, hanem egy feltöltődés. Amikor Ózdon vagyok, azt érzem, hogy ott egy más világ van. Csend, nyugalom, távol a város zajától, és főleg közelebb Istenhez. Sem pénzben, sem más földi javakban nem mérhető az az érzés, amikor együtt dicsérjük a gyermekekkel Istent. Dicsőítő énekeket zengve azt éreztem, hogy elszakadtunk a Földtől, és közelítünk a Mennyhez. Látni a gyermekek arcán az örömöt, boldogságot, felszabadultságot minden fáradtságot megér.  Egy tőlük kapott mosoly, ölelés, jó szó, a legjobb fizetség, és ekkor mondom azt, hogy ezekért érdemes élni. Tudom, hogy Isten jelen volt az egész tábor ideje alatt, közelségét oly jó volt érezni, valamint a szeretetét közvetíteni a gyermekek felé.

DSCF1355

Imádkozom, hogy változás történjen a tábori gyermekek és családjaik életében. Érezhessék meg Isten feltétel nélküli szeretetét.

Nagyon bízom benne, hogy még évekig folytatni tudjuk a gyerektábort nyaranta.

Ez egy áldás úgy a gyermekek, mint a munkatársak életében is.

Hálát adok a Jóistennek a munkatársaimért, akikkel nagyon jó volt együtt dolgozni.

Kívánom, hogy mindannyian a szívünkbe véssük, őrizzük meg, és adjuk tovább az ott elhangzottakat.

Legyünk “ titkos ügynökök „ a való világban is.DSCF1267

Jámbor Ingrid, Bonus Pastor önkéntes

 

 

Főbb támogatók:

Bethlen Gábor Alap, Magyarország

kormanytamogatas

Stichting Hulp Oost Europa, Netherland

hoe_logo

Consiliul Județean Mureș, Romania

cjm-logo


Posted by Kyle Ferguson on Sze 07, 2016 under Uncategorized @hu