Beszámoló az utógondozói táborról

Idén únius 13-18. között került sor a hagyományos utógondozói táborra a Hargita Keresztyén Táborban.

Alább Gerébb Tünde szervező beszámolója olvasható.

A táborban idén 45 személy vett részt, ebből 15 a Terápiás Otthon jelenlegi lakója. Voltak a régiekből is többen, meg az utóbbi évek terápiáiról is érkeztek résztvevők (a tavalyi terápiákról 4 résztvevő volt). A program gördülékenyen zajlott, jó volt a szervezés. 4 kiscsoport volt, átlagosan 10 személyes létszámmal. Az előadások, áhítatok tartalmasak voltak, a résztvevők visszajelzései érdeklődést mutattak.

Idén nem volt egy meghatározott téma, a végén az egyik résztvevő megfogalmazta, hogy a tékozló fiú története volt talán a vezérfonal, amire felfűzhető lett a tábor tematikája. A reggeli csendességet a résztvevők tartották, ahol a történetüket is elmondták, ezek nagyon mélyek voltak, megrendítőek. A Terápiás Otthon jelenlegi lakói számára ezek a történetek motiválóan, reménykeltően hatottak.

Szabadidőben egyik nap volt vikingsakkbajnokság, másik nap volt fürdőzés. Egyik délután volt egy meghívottunk, aki az El Caminói zarándokútjáról számolt be, amelyben kiemelte a belső utat, amely párhuzamba állítható a terápiás úttal. Egy másik délután megnéztük a Macska a forró bádogtetőn című filmet, amely jól illeszkedett a program addigi témáihoz. Néhány este volt Hargita TV és tábortűz is, énekléssel.

Kinek mit jelent az utógondozás?

„Minden évben egy-egy állomás…kikapcsolódás, találkozás Jézussal” (LJ)

„Sorstársakkal találkozás, új arcok, új életek.. rengeteget tanulok.. barátságok kötődnek, testvéri szálak erősödnek” (PL)

„Minden évben arra koncentrálok, hogy el tudjak jönni… várakozás, feltöltődés, hasonszőrű emberekkel találkozás” (GL)