Beszámoló az Öregfiú Találkozóról

Alább Adorján Éva, a Terápiás Otthon igazgatója számol be a május 6-8. között Magyarózdon megszervezett Öregfiú Találkozóról.

Megküzdés a komfortzónán kívül címen tartottunk Öregfiú Találkozót a Magyarózdi Terápiás Otthonban. Az utógondozói rendezvényen tizenhármán vettek részt. Külön öröm volt számunkra, hogy az utóbbi hónapokban sikeresen terápiázók közül három lakó is eljött a rendezvényre.

A járvány ideje alatt nem volt lehetőség ilyen rendezvények szervezésére. Nagyon fontos a volt lakóknak a visszalátogatás, az életük megosztása a többiekkel. Rendkívül motiváló aktuális lakóknak és munkatársaknak egyaránt azt látni, hogy emberek élete megváltozott, hogy az Otthonban tanultak nem maradtakmeg az elméleti tudás szintjén, hanem mindennapjaik részévé vált az őszinteség, a felelősségvállalás, az érzések kifejezése, a bocsánatkérés, a megbocsátás.

Néhány résztvevő a következő módon számolt be a találkozóról:

„Minden öregfiú találkozó más: hiányoznak a régiek, de olyan jó, hogy újak jönnek. Én nagyon szeretek ide jönni, nekem itt változott meg az életem. Amikor csak tehetem, jövök. Feltöltődöm, másokat biztatok.” (EZS)

„Örökre hálás vagyok ennek a helynek, a munkatársaknak, az akkori csoportnak, amikor terápiáztam. Ha ez a hely nem lenne, már rég meghaltam volna” (LJ)

„Tizenöt éve élek boldog, megelégedett életet. Ötször voltam 12 napos terápián, mindannyiszor a feleségem kedvéért. Mindannyiszor visszaestem hosszabb, majd egyre rövidebb időn belül. A hosszútávú terápiám harmadik hónapjának a közepén eszméltem rá arra, hogy ha így folytatom, beledöglök. Ekkor esett le, hogy változnom kell. Ekkor kezdtem el terápiázni. Felvállaltam magam, újat kezdtem. Minden nap egy kis terápia, küzdenem kell. Ez egy szép élet. Hálás vagyok Isten kegyelméért, ami eddig megtartott.” (KT)