Februári beszámoló

     Nemrég ért véget a 2016-os év első Rövidtávú Terápiás Programja, amely február 1-12 között került megszervezésre Magyarózdon. A rendezvény témájául a „Samáriai asszony találkozása Jézussal”  történet szolgált. A rendezvénynek 14 résztvevője volt: 9 alkoholfüggő, 1 szerencsejáték függő és 4 hozzátartozó (akik gyakran társfüggők, ami azt jelenti, hogy ugyanolyan súlyú nehézségeket tapasztalnak meg, mint a többi függő). Három munkatárs vezette a terápiás programot.

    A program során két kiscsoport alakult ki, melyekben többé kevésbé zökkenőmentesen folytak a beszélgetések. A kisebb közösségben feloldódtak a gátlások, mindenkinek lehetősége adódott személyesen is beszélni magáról. A programok végén több pozitív visszajelzés is érkezett a hallottakkal kapcsolatban és a legtöbben elhatározták, hogy szakítanak káros szokásaikkal. Minden esetre, ezek az első napok, amikor haza kell menniük, vissza az életükhöz, ugyanazok közé a körülmények közé és meg kell próbálniuk valamit másképp csinálni, ezek a napok nagyon nehezek lehetnek… Kérjük imádkozzatok ezekért a függőkért, hogy Isten tartsa meg őket.

    Hálásak vagyunk a kollegáknak a hatékony csapatmunkáért, a lekipásztoraink reggeli és esti igehírdetéséért, az önkéntesek munkájáért. Hálásak vagyunk azoknak is, akik Ózdra látogattak, hogy bizonyságot tegyenek már józan életükről. Hálásak vagyunk ugyanakkor a sok adományért, mint például élelmiszerek és jó könyvek ajándékként a résztvevőknek.

homalyos arcok

A Rövid Terápiás Program résztvevői együtt vacsoráznak a Drogterápiás Otthon lakóival

 

    A Rövid Terápiás Program utáni hétvégén, egy másik fontos eseményt szerveztünk a Bonus Pastor Alapítvány színeiben, Mezőpanitban, Marosvásárhely közelében. Ez egy Országos Utógondozói Konferencia volt. Csaknem 100 résztvevő töltötte meg a mezőpaniti református gyülekezeti ház szobáit, termeit 2016 február 19-21 között ebből az alkalomból. Sokan már régi ismerősként, barátként köszöntötték egymást. Előadásokban, áhitatokban, jó együttlétekben gazdag programot tudhatunk magunk mögött. Istennek hálát adva köszönjük meg mindazoknak akik anyagi, természetbeli, lelki adományaikkal lehetővé tették a rendezvény létrejöttét.

OT 1, Panit 19-21.02.2016

A felépültek és hozzátartozóik  az Országos Találkozón

     Az alábbiakban olvashatod egy olyan férfi történetét, aki szabadság napjaiból két hetet arra használt, hogy önkénteskedjen a Rövid Terápiás Programon, amiről fentebb olvashattál.

IMG_20160205_101623

Előszöris magamról egy keveset:

  János vagyok, 1954-ben születtem Sepsiszentgyörgyön, Kovászna megyében. Alkohol- és játékgép szenvedélybeteg.

    2013-ban ismertem be önmagamnak és másoknak is, hogy problémám van az alkohol fogyasztásával, ugyanebben az évben ismertem meg a Bonus Pastor Alapitványt és a sepsiszentgyörgyi Támogató csoportot is. Itt tudtam meg, hogy van szabadulás ami eltér a hagyományos úgynevezett elvonótól.

   2013 májusában részt vettem egy rövidtávú terápiás kezelésen ami Magyarózdon, Maros megyében volt megrendezve. A sikeres terápia után, mert tényleg sikeres volt számomra már nem fogyasztottam alkoholt, nem játékgépeztem, de ami a legfontosabb, hogy közel kerültem a Jóistenhez . Azóta eltelt egy pár év amit tisztán éltem meg, aktiv tagja vagyok a sepsiszentgyörgyi csoportnak, ahol különböző feladataim vannak: én küldöm a napi üzeneteket.

     Jóleső érzés tudni, hogy a csoporttagok és mások is megbiznak bennem, hogy tartozok valahová és nem kell szégyelnem a multamat. Nagyon sokat változtam, változás nélkül ugyanis nincs gyógyulás. Hogy tudjam élni ezt az életformát rendszeresen részt veszek a csoporttalálkozókon, a B. P. által szervezett rendezvényeken, találkozókon, táborokon. Ez mind szükséges számomra, ilyenkor újra és újra feltöltődöm, új erőt kapok és közelebb kerülök a Jóistenhez.

     Az utóbbi időben bevállalok önkéntes munkát a B.P. keretén belül. Hogy miért is csinálom én ezt? Elsősorban magamért. Minden alkalommal amikor Magyarózdra érkezem úgy érzem hazajöttem ,ez az a hely ahol „Újjá Születtem”, itt változott meg gyökeresen az életem, gondolkodásom, beszédem, cselekedetem, hozzáállásom, itt ismertem meg Isten kegyelmét ,itt kapott egy új értelmet az életem.

     Arra gondoltam, hogy ha nekem sikerült mindezeket megkapnom miért ne adnám át bajtársaimnak, hisz én is ajándékba kaptam a Jóistentől. Jól eső érzés ha tudok adni valamit, ami segíthet másokon is ,és nem várok cserébe semmit csak Isten szeretetét.

Örvendek,hogy mindezeket megoszthattam másokkal is.

Áldjon meg a Jóisten Mindannyiunkat.

János.

 


Posted by Orsi Bűcs on feb 25, 2016 under beszámolók