2015 – a váltás és kihívások éve

Nem mintha panaszkodnék, hogy túl nyugalmas vagy egyhangú lett volna az elmúlt év, viszont a 2015. már a legelején egy nagyon változatos és kihívásos évnek ígérkezik.

Szeretem az évet Istennel lezárni és az újat is Istennel kezdeni, az Ő kezébe letenni, és ezért olyan jó volt ezt a vezérigét kapni 2015-re: „Ne a régi dolgokat emlegessétek, ne a múltakon tűnődjetek! Mert én újat cselekszem, most kezd kibontakozni, majd megtudjátok! Már készítem az utat a pusztában, a sivatagban folyókat fakasztok.” Ézs. 43:18-19

endre istvanAmikor elvállaltam a Bonus Pastor Alapítványnál ezt a munkát, tudtam, hogy ez egy jól meghatározott időre szól, maximum 5 évre. Feleségem tanulmányai miatt költöztünk Marosvásárhelyre, és most, hogy ez a periódus a végéhez ér, vissza fogunk költözni Székelyudvarhelyre, ahol feleségemnek szerződése van a helyi kórházzal, én pedig új munkát keresek. Ennek következtében igazgató váltás fog bekövetkezni az alapítványnál 2015 első félévében, és örömmel tudatom, hogy Szabó István elvállalta a felkérést a kuratórium részéről, ő fogja átvenni a munkát tőlem. Szabó István már 2014. januárjától az alapítványunk munkatársa és a Bonus Pastor szervezeti megújításán dolgozik. Köszönöm, hogy imádkoztok és mellettünk vagytok ebben a váltásos időszakban.

Egyik kedves barátom, Hank így fogalmazott: a változás elkerülhetetlen, a fejlődés viszont tőlünk függ. Hadd lenne ez az év a változások éve, ami alatt nem csak változunk, hanem fejlődünk is személyes életünkben, kapcsolatainkban Istennel és embertársainkkal, szakmailag… Hadd lenne ez az év a változások éve sok függőségben szenvedő embernek, új kezdetek éve, szabadulások éve. Hadd nyerjünk erőt a naponkénti változásokhoz Isten csodálatos ígéretéből arra nézve, hogy a változások mikor és hogyan fognak a hívő ember számára kiteljesedni: „Mi pedig az Úrnak dicsőségét mindnyájan fedetlen arccal szemlélvén, ugyanazon ábrázatra elváltozunk, dicsőségről dicsőségre…” (2Kor. 3:18)

Erdő Endre, igazgató


Posted by Péter Borzási on jan 08, 2015 under hírek