test

2012 Karácsonyi beszámolók

Az utóbbi 5 évben csak kallódtam az utcákon, nagyon fájt a család elvesztése, és ünnepekor ez mindig erősen rám tört. Nem láttam kiutat csak az italban, menekültem magamtól és az emberektől. Egyetlen gondolatom volt, hogy minél hamarabb teljen el, felejtsek és üssem ki magam, nem akartam szembesülni az egyedülléttel és a veszteségekkel. 1-2 haverrel ittunk és nyomtuk a süket dumát. Itt Ózdon éltem át újból az igazi örömét az ünnepnek, jó volt kántálni, emberek közt lenni, csodálatos élmény számomra az ajándékkapás és adás. Újból embernek éreztem magam. (Gyuri)

Már nem is emlékszem, mennyi ideje nem voltam józan karácsonykor, egyáltalán nem tudtam, mit várhatok a közös ünnepléstől. Türelmetlenül vártam, vajon mi fog történni, hogy fogom érezni magam ital nélkül. Csodálatos volt a csoporttal együtt lenni, ennyi szeretetet nem kaptam egész életemben. (Mihály)

Tavaly egyedül voltam, azelőtt pedig Ózdon. Nem bírtam az egyedüllétet, visszaestem, most jó újból köztetek lenni. Nem akarom a régi életemet folytatni, azért is jöttem vissza, szükségem van emberekre, különben könnyen feladom a küzdelmet. Most éreztem, hogy ide tartozom, itt a helyem, újból átéltem a gyermekkori karácsonyok örömét. Ti vagytok az én családom. (Zsolt)


Posted by Péter Borzási on feb 20, 2013 under beszámolók, hírek